Passief bouwen

Passiefhuizen staan bekend als de meest toonaangevende huizen op het gebied van energiezuinige gebouwen ter wereld. Dit hoge niveau wordt bereikt door de vloer, gevels en het dak (oftewel de gebouwschil) kwalitatief zeer goed uit te voeren. Het huis wordt als het ware voorzien van een warme jas. Door daarnaast veel zonnewarmte door de ramen binnen te laten komen, kan volstaan worden met minimale gebouwinstallaties.

Een kleine warmtepomp is genoeg om een passiefwoning aangenaam warm te houden. Deze aangename temperaturen zijn gedurende het hele jaar en overal in huis aanwezig. In de winter kun je dus op blote voeten rondlopen zonder koude voeten te krijgen en in de zomer zal het binnen aangenaam koel aanvoelen.

Door de goed geïsoleerde gevels en ramen in combinatie met een uitgekiend ventilatiesysteem ontstaan er nergens in een passiefhuis vochtproblemen of schimmel. Gezonde binnenlucht is daarmee gewaarborgd! Er is nergens sprake van tocht en het is eveneens mogelijk om op koude dagen vlak bij het glas te zitten zonder de kou van buiten te voelen.

De isolatie komt van EPS bouwelementen en zien eruit als grote Lego blokken. Deze zijn perfect op maat te snijden met onze Easycutter ll. De voordelen ten opzichte van het op maat maken met de handzaag of kettingzaag is dat je een kaarsrechte snede krijgt, hiermee vallen de platen mooi tegen elkaar aan en voorkom je isolatiespleten die weer met pur gevuld moeten worden. Je werkt sneller en hebt geen last van rondvliegende piepschuimkorrels die je later weer moet opruimen.

Passief bouwen