10 jaar “Probouwteam.nl” gericht op de toekomst

2013 - 2023

Het verhaal van 10 jaar Probouwteam.nl

Willem van der Sluis is al meer dan dertig jaar werkzaam in de dakdekkers wereld.

Ooit begonnen als dakdekker, sinds 1992 mede-eigenaar van een groot gerenommeerd dakdekkersbedrijf in Noord-Nederland en ook alweer 10 jaar, eigenaar van het succesvolle “Probouwteam.nl”.

Willem, met zijn enorme ervaring in de praktijk en als ondernemer zag dat er op het gebied van het snijden van EPS, in de volksmond piepschuim, nog veel te verbeteren was. Zowel in proces, kwaliteit en efficiency. EPS wordt veel gebruikt in de bouw. Van isolatie in daken, wanden en gevels tot in de fundering en vloeren. Het verwerken van EPS geeft meestal (te)veel rommel.

Vooral na het snijden van dit materiaal, meestal met een normale zaag of kettingzaag, ontstaat er veel EPS restafval en rommel. Dit kost veel tijd om het op te ruimen en voor de omgeving is dit milieutechnisch onwenselijk. Doordat het EPS-materiaal ook steeds dikker wordt, is het snijden ervan nóg arbeidsintensiever geworden. Met als gevolg dat ook hierbij veel tijd, materiaal en productiviteit verloren gaat. Met al deze problemen in het achterhoofd is Willem op zoek gegaan naar een passende totaaloplossing. Er werd een machine ontwikkeld die het EPS materiaal niet alleen makkelijk kon snijden, ook in diverse hoeken en standen, maar waarbij ook geen overtollig afval en anderszins rommel werd achtergelaten. Efficiënt, proces onder controle en geen verspilling van materiaal en tijd. 

Geen rond dwarrelde EPS-balletjes meer en het verwerken van EPS werd een stuk eenvoudiger, minder arbeidsintensief en nog leuk ook.

Het proces werd sneller, beter en goedkoper gemaakt. In Nederland was dit product nog niet op de markt en Willem heeft dit innovatieve product alweer tien jaar geleden op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Met succes!

En hiermee ontstond ook “Probouwteam.nl”. En het is een succes gebleken.  Inmiddels gebruiken vele bedrijven in de bouwwereld de machines en producten van “Probouwteam.nl” en de vraag wordt groter en groter. We leveren in de Benelux, Frankrijk en Engeland en daar zijn we best een beetje trots op. Natuurlijk zijn we al bezig met plannen voor de (nabije) toekomst. Onze ambities zijn bijna grenzeloos. “The sky is the limit” zeggen we altijd. Snel Simpel Schoon en Sneller Beter Goedkoper!

 

10 jaar “Probouwteam.nl” gericht op de toekomst